Utrusta mitt nästa äventyr

Du måste verkligen inte stötta mig ekonomiskt - jag kommer fortsätta äventyret oavsett - men vill, och kan, du får du gärna Swisha en slant.

Swish-nummer: 070-6810187

En psykologisk utmaning

Jag har varit vid Keb två gånger innan denna, men valt att avbryta toppbestigningarna av olika anledningar. Berget har under flera år lockat mig och jag har förberett mig genom vandring, påläsning om väderförhållanden och nödvändig packning.

Efter några hundra mil i bil genom vårt avlånga land fick jag till slut äran att tacksamt stå på toppen i ett strålande väder. Dessförinnan var det vandring och båt i totalt 13 km från Nikkaluokta till fjällstationen. Övernattning i tält, upp i ottan och börja vandra. Nervägen är en psykologisk utmaning eftersom man på toppen bara är halvvägs, så det gäller att hålla fokus för att undvika skador. Från fjällstationen tillbaka till Nikkaluokta fanns helikopter som ett alternativ. Det var jag inte sen med att prova. Detta är en bestigning som naturligtvis också ingår i ”Highpointing Sweden”. Sveriges tillika Lapplands högsta punkt.