Utrusta mitt nästa äventyr

Du måste verkligen inte stötta mig ekonomiskt - jag kommer fortsätta äventyret oavsett - men vill, och kan, du får du gärna Swisha en slant.

Swish-nummer: 070-6810187

Ayers Rock

Denna monolit besökte jag på min första jordenruntresa. Jag hade inspirerats av vänner och sett ”Doktorn kan komma” på tv. Stenen ligger centralt i Australien där värmen och torkan gör sig påmind i den röda sandens rike, down under=Australien. Då var det tillåtet att bestiga klippen men numera är det förbjudet då urinvånarna fått sin vilja igenom eftersom platsen är helig för dom.

Uluru ligger i Australiens mitt och kallas även för Ayers Rock. Klippan har en omkrets på ca 9 km och toppen ligger 863 möh. En ödslig plats som ändå har stor betydelse för urbefolkningen. Här är det ökenklimat och årsmedeltemperaturen är 25C.