Utrusta mitt nästa äventyr

Du måste verkligen inte stötta mig ekonomiskt - jag kommer fortsätta äventyret oavsett - men vill, och kan, du får du gärna Swisha en slant.

Swish-nummer: 070-6810187

Highpointing Sweden

Detta projekt har växt fram efterhand. Jag har alltid gillat kartor och att se mig om. Efter att jag varit i Sveriges ytterpunkter (på fastlandet) började jag intressera mig för landets ”höjdpunkter”. Det inleddes med att Värmlands högsta punkt (Granberget) och Sveriges (Lapplands) högsta punkt Kebnekajse bestegs.

Därefter fortsatte jag så smått med min hemkommuns högsta punkt (Blåbärskullen). Jag började se mig om på nätet vilka dom högsta punkterna var i mina grannlandskap och på den vägen fortsatte det. Ibland blev det en dagsutflykt, ibland blev det flera dagar och övernattning i bil/tält/vandrarhem. Tack vare olika svårighetsgrad/tillgänglighet har olika antal toppar bestigits vid varje tillfälle. Alltifrån att kunna åka bil i princip ända fram/upp till att vandra nån dag. Hela äventyret avslutades sommaren 2023 med Helagsfjället (Härjedalen) och Sylarna (Jämtland). Om jag ska försöka mig på en topp tre så skulle jag säga Granberget (först), Kebnekajse (högst), Sylarna (sist). Roligaste namnet är nog ”Lustigknopp” (Gästrikland), som också utgör den punkt där Gästrikland, Dalarna och Hälsingland möts.

Kebnekajses topp
Lustigknopp